אני רוצה לגלות לכם סוד שיכול לחסוך לכם מלא מלא כסף. הרבה אנשים אמרו לי "לא אל תגלה, יא משוגע, איך יקחו אותך ככה" אבל אני אוהב לפרגן, אז אמרתי "לא כפת לי, אני מחליט עלי", אז הנה הסוד:
מתי עושים שיפוץ? אנשים יגידו: כשרוצים שינוי, חידוש, התרעננות - זה הרגש מדבר. אני אומר, שיפוץ עושים כשיש שינוי משמעותי - כשנכנסים לבית חדש, כשיש שינוי בהרכב המשפחתי, הילדים גדלו וכבר לא ישנים ביחד, עזבו את הבית סוף סוף ורוצים להתפנק קצת, כשיש עליית גג לא מנוצלת, תוספת חדשה לבית קיים... או, שלא נדע, איזו בעיה מבנית או תשתית במבנה הבית.
כל שאר המקרים אפשר להתחדש גם בלי "לשפץ", לשבור קירות, להרים ריצוף ולשפוך מאות אלפי שקלים. מהניסיון שלי ישנם מספר אלמנטים שיכולים לעשות מהפך בתחושה ובנראות של הבית, יחסית זולים ופשוטים מאוד ליישום ולמימוש. כל אחד מהאלמנטים ראוי למאמר משל עצמו, כאן ניתן תקציר ומי שרוצה הרחבה והסבר מעמיק יותר יכול ליצור קשר.
הראשון - פרקט כן כן, עזבו אתכם נשחק, נרטב, מתנפח, ריח רע, כל מיני שטויות שמוכרים לכם אנשים שלא מבינים או אינטרסנטים שרוצים שתרימו ריצוף. הפרקט משנה אוירה, נראה נהדר, יש היום היצע ענק - עיצובים מתקדמים שנראים ממש טבעי ופתרונות להכול, גם לחדרים רטובים. התקנה ביום, פשוטה, בלי לכלוך בעלות של פחות משליש מהחלפת ריצוף - פרקט למינציה איכותי עם דרגת שחיקה גבוהה והתקנה כ 150 שקל למ"ר. מעבר לזה, פרקט עץ, פישבון, שרבון וכולי כבר עלויות גבוהות ותצטרכו עזרה מקצועית.
השני - תאורה, אם יש תאורה נכונה לא צריך את שאר הדברים. גם שולחן אוכל סטנדרט בתאורה נכונה יראה מיליון דולר. שלושה כללים לתאורה: צבע חם - אור יום (3000K) גם במטבח ובכל הבית, בלי סיפורים של אני אוהבת אור לבן וכאלו... אנחנו נולדנו לאור של שמש, ככה בראו אותנו וככה בנו אותנו, אור לבן זה טריק של מעסיקים שרוצים שנעבוד יותר ונשאר ערניים, זה גם טוב לחדרי ניתוח. לא לבית, בטח לא לסלון ולחדרי שינה. הכלל השני - מספר מערכות של תאורה בכל חדר למצבים שונים: מנורת מרכז חדר לעבודה, מנורת קיר או מנורת עמוד לאוירה, מנורת קריאה ל... (נכון, ניחשתם נכון - קריאה) וכדומה. אפשר לשנות נראות של חדר בשניה. הכלל השלישי - לא לקנות סטים! המנורה במטבח לא צריכה להיראות כמו המנורה בסלון. מה קרה? נגמרה היצירתיות באמצע החנות תאורה? גופי תאורה בין 500 ל 1000 שקל לגוף יעשו את העבודה. מעבר לזה, מציע לקחת מישהו שיעזור.
השלישי - טפט. כן כן זה משנות ה 70 רק יותר איכותי, זמין ופשוט להתקנה. אנשים אומרים אבל טפט זה קצת משוגע, קצת קיצוני, קצת מושך את העין. נכון, בדיוק, זאת המטרה שלו: תסתכלו עליו לא תראו את שאר הבית שלא שיפצתם. בעלות קטנה יצרתם נקודת עניין, התחדשתם, יצאתם יצירתיים והפכתם את החלל לשלכם. החברים (שלא קראו את הפוסט) יגידו "וואוו הם השקיעו חבל על הזמן, פרקט, תאורה, אפילו טפט, עפו על עצמם, בטח זכו בחיש גד". היום רוב הטפטים הם קבצים דיגיטליים באיכות גבוהה, ניתן לראות הכול ברשת ובהזמנת הלקוח מדפיסים לו על כל מיני סוגים של חומרים. מה זה אומר? שיש היצע בלתי מוגבל ואפשר לבחור טפט בלי לצאת מהבית. תבקשו ממי שמוכר טפטים שיתן לכם ייעוץ, הדמיה וגם התקנה, כל זה בעלות של כ 150 ש"ח למ"ר קיר (קיר סטנדרט כ- 10 מ"ר). כמובן שאחריות המדידה עלייכם - הגיע הזמן שתקומו מהספה הפרחונית מהמאמר הקודם.
אם אתם רוצים ספקים נהדרים לכל היופי הזה אז דברו איתי. כל הטיפים כולל המחירים בוצעו בפרויקטים ממש לאחרונה אז הכול רלוונטי לימינו אנו.
תהנו ותתחדשו
Comments